ECHIPĂ ȘI COLABORATORI

colaboratori-echipa-editura-prospero

Cu căt mai multe mâini și minți pricepute cu atât mai bine. Împreună creștem mai frumos.
Director editorial: Laura Clintoc
Editor coordonator: Daniela Lunga

Gheorghe Fedorovici

Licențiat în litere – limba engleză și teologie. A publicat articole de natură teologică în revistele Idei în dialog, Rost, Tabor, Convorbiri literare. O parte dintre acestea au fost incluse în volumul publicat împreună cu Mircea Platon, Măsura vremii: îndemn la normalitate (Predania, 2009).

Pe lângă numeroase articole și eseuri de teologie, are o experiență vastă de traducător în colaborare cu edituri ca Herald si Sophia. Interesul pentru valorificarea teologică a imaginației îi susține preocuparea pentru relația teologiei cu literatura, arta și educația, subiecte despre care scrie în continuare pe blogul Cumpăna – o viziune ortodoxă.

Isabella Elena Prodan

Marian Sorin Radulescu

Licențiat în litere, Universitatea de Vest Timișoara și Queen’s University Belfast, profesor de limba engleză, colaborator cu eseuri pe teme cinematografice și cronici de film la Tribuna, Convorbiri literare, Liternet, selecționer și prezentator de filme de cinematecă la BCUT (Biblioteca Centrală Universitară din Timișoara), traducător în colaborare cu edituri ca Editura Theosis, Editura Ecclesiast,  Editura Reîntregirea, Editura Marineasa.

Este autor al volumelor  Pseudokinematikos. Fals tratat de cinema românesc, Editura Theosis,  Pseudokinematikos 2. Bucuriile filmului, Editura Filos, Pseudokinematikos 3. Între viață și filme. Critic, scriitor și eseist pasionat de și cinematografie, literatură  și muzică, scrie pe blogurile personale Once Upon a Time in the Cinema, Pseudokinematikos.

Emanuel Baltag

Licențiat al Facultății de Biologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, absolvent al Masterului Biodiversitatea și Productivitatea Ecosistemelor, doctor în științe, expert ornitolog, cercetător științific, grad III la Stațiunea Biologică Marină „Prof. dr. Ioan Borcea” Agigea,  ambasador pentru Eurasia si Orientul Mijlociu al Conservation Leadership Programme, susţinut de BirdLife International, Conservation International, Fauna & Flora International, Wildlife.

Este implicat în diferite prioecte naționale și internaționale de Cercetare și Educare, autor a numeroase lucrări științifice, coautor al unor importante cărți de specialitate:  Popândăul, specie periclitată la nivel global, Păsările şi Habitatele din Zonele Umede ale Moldovei, Determinatorul speciilor de lilieci (Chiroptera) din România, Natura 2000 în Regiunea Moldovei, Migraţia Paseriformelor în Estul României. A fost pasionat de ornitologie de mic copil, primul contact fiind în 1997 cănd a și devenit membru în consiliul director al Societătii Ornitologice Române.

De atunci ornitologia i-a intrat în sănge și a devenit mai mult decât o pasiune. Cu ea se ocupă zi de zi, petrecând mai mult timp în natură decat în aglomerația orașului.

TIPOGRAFIE:

Tipografia Alföldi

fondata in 1561 + descriere

Vreți să vă alăturați echipei noastre? Suntem mereu în căutare de colaboratori talentați și pasionați.
Asteptam mesaje cu o descrierea  concretă si precisă a intenției de colaborare și eventuala trimitere către un portofoliu.
Multumim tuturor celor interesați.

Ai scris o carte care merită să fie citită și de către nepoții noștri, ai dezvoltat un produs educativ care să aducă zeci de ore de bucurie în viața multor copii? Ne-ai făcut curioși.
Așteptăm propunerile tale pe adresa contact@edituraprospero.ro