AUTORI

Thornton Waldo Burgess (1874 – 1965)

Thornton Waldo Burgess, cunoscut naturalist American, a iubit frumusețea naturii si vietățile ei, într-atât încât a scris despre ea de-a lungul vieții sale un număr impresionant de 170 de cărți si 1,500 de articole, care au apărut în reviste populare și de specialitate.

O parte dintre cărțile lui sunt îngrijite în limba română în colecția “Iepurașul Peter”. Ele îmbină într-un mod excepțional expertiza sa științifică cu harul de povestitor.

Margaret Gatty (1809 – 1873)

A fost cunoscută și apreciată ca naturalist și autor de povești clasice în perioada de aur a literaturii engleze pentru copii. Cărțile sale rămân de referință în patrimoniul culturii universale.

ILUSTRATORI

Louis Agassiz Fuertes (1874 – 1927)

Louis Agassiz Fuertes a iubit păsările înainte de a învăța cum să le picteze. Ca și copil a crescut aplecat peste studiile lui John James Audubon.

Ca și cunoscut și apreciat illustrator, a lucrat într-o concentrare adâncă, uitând de oricine și orice, atunci când desena și picta dragele sale exemplare înaripate.

Georgiana Chițac

Dragostea pentru desen a împins-o către studierea artelor plastice încă din copilărie.

Cu toate acestea, evoluția sa nu a fost liniara. Dupa ezitări, o licență în economie și mulți ani de căutari, a hotărât să se întoarcă la marea sa pasiune – arta. Nașterea fiicei sale a condus la decizia de a se dedica cu totul ilustrației. Pănă în prezent a ilustrat zece cărți pentru copii publicate în perioada 2013-2016.

Vreți să vă alăturați echipei noastre? Suntem mereu în căutare de colaboratori talentați și pasionați.
Asteptam mesaje cu o descrierea concretă si precisă a intenției de colaborare la contact@edituraprospero.ro
Multumim tuturor celor interesați.

Ai scris o carte care merită să fie citită și de către nepoții noștri, ai dezvoltat un produs educativ care să aducă zeci de ore de bucurie în viața multor copii? Ne-ai făcut curioși.
Așteptăm propunerile tale pe adresa contact@edituraprospero.ro